Werkwijze

Erfgoed Installaties ziet het als een uitdaging om onder de steeds veranderende regelgeving, met behulp van techniek, de functie van ons erfgoed veilig te stellen. Erfgoed Installaties kijkt naar de oorspronkelijke bedoeling achter normen, wetten en regelgeving en zoekt van daaruit naar integrale oplossingen in (installatie)techniek voor renovatie en/of herbestemming.

Door onderscheid te maken tussen verschillende maten van monumentaliteit en aanraakbaarheid, ontstaan kansen voor behoud van cultuurhistorisch waardevolle elementen. Erfgoed Installaties denkt voor monumenten en museale collecties buiten de gangbare kaders en reikt van daaruit optimale oplossingen aan.

Dankzij de kleinschalige opzet van het bureau biedt Erfgoed Installaties inventiviteit en flexibiliteit. De klant kiest voor een procesmatige of juist meer pragmatische aanpak.

Indien nodig werkt Erfgoed Installaties samen met andere deskundige adviesbureaus voor bouwkunde, bouwfysica, installatietechniek, brandveiligheid of lichtontwerp. Hiertoe beschikt Erfgoed Installaties over een uitgebreid netwerk. Uiteraard blijft Erfgoed Installaties uw aanspreekpunt voor het wegnemen van uw zorgen omtrent de installatietechniek.