Ondersteuning van de Rijksgebouwendienst

Opdrachtgever: Rijksgebouwendienst

Uitvoering: 2007-2009

Vraag: De Rijksgebouwendienst heeft als onderdeel van haar missie door middel van het instandhouden van monumenten bij te dragen aan het behoud van ons cultureel erfgoed. Ondersteun de afdeling Advies & Architecten in de dagelijkse werkzaamheden.

Aanpak: De Rijksgebouwendienst zorgt voor passende, duurzame en veilige huisvesting voor alle ministeries en een groot aantal daaraan verbonden organisaties. De Rijksgebouwendienst treedt op als adviseur en als opdrachtgever voor alle voorkomende huisvestingszaken. Erfgoed Installaties heeft de afdeling Advies & Architecten ondersteund in deze veeleisende en verantwoordelijke taak.

Resultaat: Diverse projectdefinities, studies en kostenramingen zijn geleverd. Technische opnamen zijn ter plaatse uitgevoerd. Werkomschrijving en test- en beproevingsprotocol zijn opgesteld. Objecten waaraan door Erfgoed Installaties gewerkt is zijn o.a. het Bouwershuis te Deventer, het 's-Gravenhof te Zutphen, het Welkooppand te Apeldoorn, de Sassenpoort te Zwolle, het Maarten van Rossemhuis te Zaltbommel en Slot Loevestein te Poederoijen.